Επιχορηγήσεις

Το ΕΙΠ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ιδρύθηκε το 1992. Σκοπός της σύστασής του είναι η διάδοση και η προώθηση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού βιβλίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με κύριες δραστηριότητες τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και την προβολή της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής μέσα από τη βάση δεδομένων της Βιβλιοnet και τον κόμβο GreekLit, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη τον ελληνικού πολιτισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης, μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, με έδρες την Αλεξάνδρεια, το Βελιγράδι, το Βερολίνο, το Βουκουρέστι, τη Μόσχα, την Οδησσό και την Τεργέστη.

Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation.

Συνεργάζεται διεθνώς με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.